Céljaink

Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy benéztél hozzánk és megtisztelsz bennünket figyelmeddel.
Oldalunkon eddig is sok hasznos információt találhattál az ételallergiával kapcsolatban, de mostantól már mint egyesület működhetünk tovább. ( Dokumentumok: Alapszabály, Végzés, Adatvédelem )

Az Alapító okiratban bővítettük tevékenységi körünket, mert a tapasztalataink szerint az ételallergia bizony kihat az idegrendszerre is vagy idegrendszeri éretlenség jár együtt az allergiával. Szeretnénk felkarolni a különböző SNI státuszu gyermekeket  és családjukat, előadásokat és programokat szervezni, ami remek lehetőséget nyújt az azonos problémákkal küzdők részére az információáramlásra, segítségnyújtásra, közös szórakozásra.

Így  párhuzamosan figyeljük, informálódunk a lehetséges terápiákról, sorstársak és szakemberek  általi választ adunk a szülők kérdéseire , aggódó családoknak próbálunk segítséget nyújtani, hogy problémájukkal merre menjenek tovább,  hogyan lehet (túl)élni a mindennapokat.

Terveink között szerepel egyre több közös program is: kirándulások, egészségnap, sport-, zene illetve kézműves foglalkozások.

Ha kérdésed van, írj és megpróbálunk minél előbb gyakorlati illetve, ha szükséges, akkor orvosi csapatunkat is felkeresve hiteles választ adni.

Az egyesület tagjai ( éves tagsági díj 3000 Ft) részére jelentős kedvezményeket kérünk partenereinktől ( szolgáltatások, termékek), akiknek listját a honlapon feltüntetjük és folyamatosan bővítjük. Ehhez jelenleg még keressük a társakat, így aki szívesen csatlakozna, kérem jelentkezzen és a részleteket megbeszéljük.

Szponzorcégeket is keresünk, hogy minél változatosabb programokat kínálhassunk.

 

 

Kicsit rólam, honnan indultunk:

“Egy édesanya vagyok, aki megpróbálja könnyebbé tenni multiplex- ételallergiás kisfia és saját maga hétköznapjait is. Óvodapedagógusként nap, mint nap találkozok kisgyermekeken olyan tünetekkel, amik még váratnak magukra, hogy diagnosztizálják őket. Nekik is szeretnék segítséget nyújtani e oldallal és színvonalas rendezvényeinkkel, orvosok és dietetikusok segítségével.

Kisfiamról, Patrikról (2010) másfél évesen derült ki, hogy mogyoró és dió allergiás, méghozzá anafilaxiás sokkot is kap tőle, vagyis kb. 5 perc alatt megfullad, ha érintkezik vele. Még belélegezve is veszélyt jelent számára, így minden olyan terméket és helyet is kerülni kell, ahol akár csak minimális származék is előfordulhat.
Aztán szép lassan kiderült még vagy 10 féle allergia, így lett multiplex ételallergia.
De az életünket megpróbáljuk „átlagosan” élni vagyis bölcsődébe, majd óvodába írattam, hiszen nekem is dolgoznom kell…. Közben kiderült, hogy a sok “furcsa” ( átlagtól eltérő magatartás) viselkedés nem nevelési probléma, hanem bizony idegrendszeri éretlenség miatt borította ki időnként a családtagokat. egyre többet beszélgettem e témakörben is szakemberekkel és sorstársakkal és rájöttem, hogy nem lehet ezt a kettőt diagnózist teljesen külön kezelni. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert 8 év alatt a sok allergiából mára csak-ugyan  a legveszélyesebb – a mogyoróféle maradt, így sokkal változatosabban tud étkezni és sokkal gyorsabban fejlődik mind testileg és lelkileg is.  A mindennapos harcok kezdenek ritkulni és bizony egyre többet süt a nap…

Van még egy fiam, Ádám(2001), akinél ugyan most csak a narancs allergia mutatható ki, de visszavezetve mostani tudásommal, biztos vagyok benne, hogy a kiskori sok bőrtünetet neki is a tejfehérje okozta. Ha mai tapasztalatom meglett volna már akkor is, ha valaki ezeket elmondja nekem, akkor biztos ő sem lett volna évekig nagyon súlyos ekcémás…

Rendezvényeink támogatóinak, segítőinek a sok felajánlást itt is nagyon köszönöm és remélem, hamarosan újra találkozunk!

Rabb Edit, alapító, egyesületi elnök