Almásmuffin, Almatorta fahéjjal és mákos variációval is



Hozzávalók: 

1 nagyobb alma

4 egész tojás 

180g Liszt 

240g cukor

1/2 csomag sütőpor

1/2 tk fahéj 

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 °-ra.

Az almát megmossuk (meg is hámozhatjuk ) vékony  gerezdekre vágjuk és félretesszük.

A tojásokat a cukrot a sütőport lisztet és a fahéjat alaposan összekeverjük én turmixgépben szoktam és muffin formába vagy torta formába öntjük. Előtte érdemes kivajazni,  így könnyebben kijön majd a formából. 

Az alma gerezdeket tetejére teszem és kb. 20 percig sütöm.

Variáció : Mákos-Meggyes 

Mákos változat: az alapanyaghoz kb 3-4 evőkanál  darált mákot is teszünk. 

Alma helyett vagy együtt meggyel is készíthető! 
Jó étvágyat ! 

2 thoughts on “Almásmuffin, Almatorta fahéjjal és mákos variációval is

    1. És hihetetlenül gyorsan elkészül és nagyon finom . Összeállítása kb 5-8 perc ( almapucolással) és sütni is kb 20 perc elég volt . Már csak morzsák vannak szóval lehet ma mégegy adag készül 😉

Hozzászólás