Házi száraztészta és grízes tészta

Kisfiam diétájában használható lenne a bolti társai is, de a házi készítésűnek nincsen párja. Ráadásul gyorsabban elkészül, mintha elmennénk érte a boltba. Általában akkor kezdek neki, amikor a főzővizet felteszem tűzhelyre és el is készülök vele, mire felforr a víz.

Hozzávalók a tésztához:

  • 1/2 kg liszt
  • 3-4 db egész tojás
  • 1 lapos evőkanál só

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom, nyújtom és tetszés szerint felvágom. Szerencsémre, megörököltem egy tésztakészítő gépet, így igazán gyerekjáték nyújtani és felaprítani.

Kisfiam egyik kedvence a grízes tészta, így most is az készült belőle :

 

Grízes tészta:

  • 1 bögre búzadara
  • 1 bögre víz
  • 2-3 evőkanál olaj/kókuszzsír
  • só, lekvár, porcukor

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a grízt és kevergetés mellett megpirítom, majd és egy pohár vízzel felöntöm ( pici sót is lehet bele tenni) és 1-2 perc kevergetés után lefedem és állni hagyom, hogy a dara szemek megduzzadjanak. Ebbe teszem bele a kifőtt házi tésztát, megforgatom benne és (házi)lekvárral és porcukorral tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólás