Sacher muffin


Hozzávalók:

12 db muffinhoz

Tészta:

130 gramm reszelt/darabolt csokoládé vagy csokipasztilla

150 gramm puha margarin

130 gramm porcukor

1 csomag vaníliás cukor

5 db tojás /fehérje és sárgája külön választva/

1/2 csomag sütőpor

150 gramm liszt

1 csipet só

Töltelék:

Kb. 300 gramm sárgabarack lekvár

Csokimáz:

150 gramm  70%-os étcsokoládé

100 gramm tejszín ( tejallergiásoknak kitűnő a Meggle Creme Patisserie Decor)

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A tojások fehérjéből verjünk habot.

A csokoládét, margarint olvasszuk fel egy kis lábosban folyamatosan kevergetve. Felolvadás után vegyük le a tűzhelyről és keverjük hozzá a porcukrot , a  vaníliás cukrot és a tojások sárgáját és a pici sót.

Adjuk hozzá a lisztet és a belekevert sütőport.

Óvatosan keverjük bele a tojásfehérjéből felvert habot.

Az elkészült masszát muffin formákba töltsük ( én szilikon muffin formába szoktam, így nem kell zsírozni lisztezni, de lehet kapcsos forma is , akkor torta lesz belőle).

kb 180 °C -on, 20 percig készre sütjük és kivéve  formából melegen, vízszintesen kettévágjuk. A felmelegített lekvárral megkenjük, a két felét összeillesztjük és az oldalát és a tetejét is belehempergetjük a lekvárba ( kenni is lehet, de gyorsabb, ha előbb az oldalát forgatjuk bele, majd letéve egy tányérra, megkenjük a tetejét is).

Elkészítjük a csokimázat: az olvasztott csokoládét összekeverjük a tejszínnel, pár percig melegítjük, majd bevonjuk vele egyenletesen a muffinokat. ( Díszíthetjük is kedvünk szerint.)

Hűtőbe tesszük amíg a bevonat megszilárdul.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő segítségtől függően 30-50 perc, sütéssel együtt.

Hozzászólás